Възрастна жена твърди, че е подведена да подпише документ, с който

...
Възрастна жена твърди, че е подведена да подпише документ, с който
Коментари Харесай

Абсурд: Възрастна жена твърди, че е подведена да подпише документ, с който апартаментът й става собственост на нейната болногледачка!

Възрастна жена твърди, че е подведена да подпише документ, с който апартаментът й става собственост на нейната болногледачка, описват от NOVA. 

Елена Василева е на 89-години и живее в жилището си в столичния квартал " Гео Милев ". Възрастната жена няма деца нито братя и сестри. До края на 2022 година е поддържала връзка с неин братовчед от село Лозен, община Любимец. Мъжът пътувал до София, когато може, с цел да я вижда. Изпращал и медикаменти. Ангажирал жена, която да се грижи за нея. След случай в дома ѝ, той я взима в неговата къща за няколко седмици. Той, обаче умрял. Тогава Минка Стефанова, сестра на нейна позната, и предложила да се грижи за нея. Стефанова се прибрала от Англия, където работила като болногледач.

" Не и взимах наем ", изясни Елена Василева.

" Не съм и обещавала нищо, тъй като желаех да си умря, била съм 10 години в чужбина. Не съм търсила квартира, не съм имала потребност да съм някъде чартърен ", сподели Минка Стефанова.

Плановете на Минка последователно се трансформирали и тя се пренесла в дома на Елена. Започнала да упорства да подпишат контракт. Обяснила, че документът ще съставлява съглашение, с което да си подсигурява, че ще живее в жилището на пенсионерката, без да заплаща наем, твърди старата жена.

" Мислих, че вършим контракт, с който да потвърдя, че няма да я изгоня. Да живее при мен, без да заплаща наем ", описа Елена Василева.

" Бях загрижена, желаех да оказа помощ. Започнах да вървя в дома ѝ, по-често. След това започнах да оставам да дремя. Казах и, Елена, в случай че би трябвало да остана тук, ще би трябвало да го създадем законно ", сподели Стефанова.

Гледачката обяснила на Елена, че, с цел да се случи узаконяването, пенсионерката трябва да упълномощи човек, който да я съставлява пред нотариус. Елена решила прокурист да и стане приятелката и Валерия Иванова, от прилежащия блок. Тя намерила и нотариус. Валерия отхвърля да приказва пред камера, твърди, че Елена би трябвало да е схванала какво подписва.

" Това, което тя е подписала беше пълномощие на нейната другарка, която аз не познавам и видях за пръв път тогава. Нотариусът прочете пълномощното, повтори няколко пъти. Попита я дали чува добре. Няколко пъти и задаваше тези въпроси. Елена отговаряше, че доста добре схваща и знае какво подписва ", изясни Минка Стефанова.

Според Елена Василева документът е сменен. Тя прецизира, че в него не се съдържал нищо  касаещо прекачване на жилището. " Това е кражба и неистина ", споделя старата жена.

Елена се снабдява с документа, който е подписала, два месеца по-късно. Тогава схваща, че той не е елементарен контракт, нито съглашение, а с него е трансферирала жилището си на Минка Стефанова против обвързване за прехрана и гледане.

Елена Василева твърди, че е унизена от гледачката, а нейни съседи споделят, че от жилището постоянно се чуват крясъци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР